dimecres, 28 de juny de 2017

Molt poc eficientsEl cos humà necessita una quantitat d’elements per funcionar correctament, proteïnes, hidrats de carboni, vitamines, minerals, oligoelements, aigua, oxigen…Però té un sistema digestiu i respiratori molt poc eficients que es basen en empassar-se gran volum de material per treure un benefici ínfim, i la resta és rebutjada i expel·lida.

La majoria del sistemes orgànics són poc eficaços quant a rendiment, la major part del que entra torna a sortir..., amb el que açò suposa d’inversió en sistemes per desfer-nos de tot allò que empram i després tiram.


Igualment sembla que per obtenir beneficis econòmics s’ha de vendre molt, tenir molt turisme, omplir de gent pobles i platges, hotels i carreteres… amb el que també suposa d’inversió en sistemes per desfer-nos de tot allò que empram i després tiram. Clavegueram, fems, depuradores, abocadors. Carreteres superdesdoblades. Vaixells, avions...Allò que importa és tenir quantitat de clients, és igual la qualitat del producte, els preus regalats, perquè a base de moltíssimes vendes s’aconsegueix treure uns guanys raonables. Engolir molt, obtenir un mínim profit i deixar moltes restes, encara que perjudiquin tothom.Potser les coses només poden ser així, o tal vegada és que els mecanismes que empram -els del nostre cos i dels altres sistemes- per obtenir beneficis no són gens eficients.


Uns no els podem canviar si no és a base d'evolució en milers o milions d'anys, i els altres estan en mans de gent que es veu que té altres preocupacions...Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

El procés

Agafar un full en blanc, omplir-lo de ratlles i colors. Dibuixar, pintar sense projecte ni intenció, tan sols abocar gestos i esclats. De so...